NLP, קאוצ'ינג לצאת מהמטריקס האישי, אימון להגשמה עצמית וחיים מתוך ייעוד ומשמעות, אימון לתקשורת אישית ובינאישית ותקשורת מקרבת, אימון להעלאת הביטחון, הערך העצמי ולאהבה עצמית, כלים להתפתחות אישית, עסקית, רגשית, מנטלית ורוחנית

במרוצת ההיסטוריה האנושית, כל אלו, שנדחקו הצידה מן המדע, נקראו בידי קובעי הדעה בקהילת המדע - "פסדו-מדע". לכן, אלו השייכים ל"תואר המרנין" "פסדו-מדע" (פסדו=כזב, שקר, פייק), היו צריכים להמציא לעצמם מיני תארים וכותרות וענפי מדע חדשים, שאינם בהכרח חלק מהמיינסטרים המדעי. למשל, הגישה המוכרת, כמעט לכולנו - "הגישה ההוליסטית".

קרא עוד  
1 דקות קריאה
0 הערות

כאשר באים לתאר אדם מסוים, ישנם שני מושגים, שאוהבים להשתמש בהם הרבה, כדי לעשות זאת. האחד "אישיות" והשני "אופי". יש העושים הקבלה בין האישיות לבין האופי, אולם אופי הוא תכונה של האישיות ולא האישיות עצמה. מה הכוונה שהאופי הוא תכונה של האישיות? מתי אנחנו משתמשים במילה אופי?

קרא עוד  
1 דקות קריאה
0 הערות

קיימות שתי יחידות הרכבה, שאפשר ברמה הפדגוגית, לדבר עליהן כמופרדות, רק כדי להבינן, המרכיבות את הישות האנושית. האחת היא "האישיות" והשנייה "האני העליון". האישיות היא ה"פרסונה", שמשמעותה ביוונית "מסכה". בתאטראות ביוון העתיקה, ההצגות היו משוחקות על ידי אותו שחקן או אותם שחקנים, ששינו את המסיכה שלהם כמה פעמים במהלך הצגה, כדי לשחק תפקידים שונים.

קרא עוד  
1 דקות קריאה
3 הערות